Upgrade van inkomende grondstoffen ontvangst en distributie bij een zoetwarenproducent

Schrijver

admin

Onderwerp Food
Gepubliceerd op

18 september 2025

Protechnicon heeft de volledige engineering verzorgd voor de optimalisatie van het inkomende grondstoffen proces bij een toonaangevende zoetwarenproducent in Duitsland. In het kader van dit project zijn onder andere twee nieuwe bulksilo’s geplaatst inclusief een volledig pneumatisch transportsysteem voor poeders

Daarnaast is in nauwe samenwerking met een civiele aannemer een nieuw gebouw gerealiseerd, waarin zowel de nieuwe als bestaande silo’s zijn ondergebracht. Dit gebouw is voorzien van equipment voor het lossen van bulktransport (tot twee vrachtwagens gelijktijdig) en big bags. Op de eerste verdieping is een volledig ingerichte technische ruimte gerealiseerd, uitgerust met alle benodigde installaties voor het geconditioneerd lossen en transporteren van bulkgoederen.

Uitdagingen en oplossingen

Volledig ontwerp en implementatie

Samenwerking en multidisciplinair teamwerk

Binnen een multidisciplinair projectteam speelde Protechnicon een centrale rol. Onze expertise op het gebied van procestechniek, utilities en gebouw gebonden installaties was van cruciaal belang voor het slagen van het project. Daarnaast fungeerden wij regelmatig als verbindende schakel tussen de klant, de procesaannemer en de civiele aannemer.

Projectduur

Protechnicon begeleidt het volledige traject – van het eerste ontwerp tot en met de implementatie. De eerste fase van het project is inmiddels succesvol afgerond en het nieuwe gebouw is vrijwel voltooid. Momenteel is Job van Gennip nog actief betrokken bij de uitvoering van de tweede fase en zal hij ook in 2025 en 2026 ondersteuning blijven bieden tijdens de commissioning van de vervolgfasen. Zijn voortdurende betrokkenheid zorgt voor continuïteit en technische borging in het verdere verloop van het project.

Cookie instellingen

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Analytische cookies

Details